سازمان دیدبان حقوق بشر روز یکشنبه دولت قطر را به اعمال تبعیض علیه اقلیت دینی بهایی متهم کرد و با اشاره به بازداشتهای خودسرانه، هشدار داد که ادامهٔ این روند بقای این جامعه را در این کشور به خطر انداخته است.
مایکل پیج، معاون بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشر، روز یکشنبه ۴ خرداد در بیانیهای گفت: «جامعهٔ بهایی قطر دههها است که با تبعیض و ارعاب دولتی روبهرو بوده و مقامهای قطری بهطور مداوم از گفتوگوی سازنده و پاسخگویی به درخواستهای مکرر رهبران این جامعه سر باز زدهاند.»
او افزود: «این تبعیض تحت حمایت حکومت، تهدیدی جدی برای موجودیت جامعهٔ بهایی در قطر بهشمار میرود.»
آیین بهایی که مقر جهانی آن در اسرائیل قرار دارد، بنا بر گفتۀ پیروانش، بیش از هفت میلیون نفر پیرو در سراسر جهان دارد. این دین بر تعالیم بهاءالله، بنیانگذار این آیین که در سال ۱۸۱۷ در ایران زاده شد، استوار است.
دیدبان حقوق بشر اعلام کرد که بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۵، قطر دستکم ۱۴ نفر از اعضای جامعهٔ بهایی را بدون هیچ دلیل مشخصی، جز تعلق دینی آنها، از کشور اخراج کرده است.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، در یکی از نمونهها، یک شهروند ایرانی بهایی که در قطر متولد شده بود، در اسفند ۱۴۰۳ به دلیل اتهام «برهم زدن نظم عمومی» و بدون دریافت توضیح کتبی، تحت تهدید اخراج، ناچار به ترک کشور شد.
این نهاد حقوق بشری مستقر در نیویورک همچنین به پروندهٔ رِمی روحانی، رئیس مجمع روحانی ملی بهاییان قطر اشاره کرد که در ۲۸ آوریل به دلیل مطالب منتشرشده در حسابی در شبکه اجتماعی ایکس، که به جامعهٔ بهایی مرتبط دانسته شده، تحت قانون جرایم سایبری بازداشت شد. روحانی پیشتر نیز در ژانویه ۲۰۲۵ پس از گذراندن یک ماه حبس آزاد شده بود.
دیدبان حقوق بشر همچنین گزارش داده است که بهاییان در قطر با مواردی از جمله رد استخدام و محرومیت از دریافت اسناد رسمی نیز مواجه بودهاند.