مقامهای درمانی در غزه میگویند حملات اسرائیل به این باریکه در روز دوشنبه پنجم خرداد دستکم ۵۴ کشته برجا گذاشت که ۳۶ نفر از آنها در مدرسهای که پناهگاه شده بود کشته شدند.
ارتش اسرائیل گفت «شبهنظامیانی» را که از این مدرسه دست به عملیات میزدند هدف قرار داده است.
فهمی عوض، رئیس اورژانس وزارت بهداشت تحت کنترل حماس، گفت حمله به این مدرسه در محلهٔ دراج شهر غزه بیش از ۵۵ زخمی نیز برجای گذاشت. او گفت که یک پدر و پنج فرزندش در میان کشتهشدگان هستند.
او اظهار داشت: مدرسه در هنگام خواب ساکنان آن سه بار مورد اصابت قرار گرفت و وسایل آوارگان به آتش کشیده شد. فیلمهایی که در فضای مجازی پخش شدهاند امدادگرانی را نشان میدهد که در تلاش هستند تا آتش را خاموش کرده و بقایای سوختهٔ اجساد را جمعاوری کنند.
ارتش اسرائیل میگوید یک مرکز فرماندهی شبهنظامیان را در داخل مدرسه هدف قرار داده که حماس و جهاد اسلامی از آن برای جمعآوری اطلاعات به منظور انجام حمله استفاده میکردند.
اسرائیل تقصیر کشته شدن غیرنظامیان را به گردن حماس انداخته است که به گفته آن، در مناطق مسکونی فعالیت میکند.
به گفتهٔ بیمارستان شفا در شهر غزه، در یک حملهٔ جداگانه به خانهای در این باریکه، ۱۹ عضو خانواده از جمله پنج زن و دو کودک کشته شدند.
اسرائیل اسفند پارسال و پس از پایان آتشبس با گروه افراطی حماس که در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد، حملات خود علیه نوار غزه را از سر گرفت.
این کشور متعهد شده است تا زمانی که حماس نابود یا خلعسلاح نشود و ۵۸ گروگان باقیمانده را که یک سوم آنها زنده هستند، بازنگرداند به جنگ ادامه دهد.
اسرائیل پس از دو و ماه نیم جلوگیری از ورود مواد غذایی، دارو، سوخت یا سایر کالاها به این باریکه، سرانجام هفتهٔ گذشته اجازه ورود محدود کمکهای بشردوستانه به غزه را داد.
گروههای امدادرسانی نسبت به بروز قحطی در این منطقه هشدار دادهاند و میگویند کمکهایی که وارد شده برای رفع نیازهای ساکنان آن کافی نیست.
انتظار میرود یک سیستم کمکرسانی جدید که توسط اسرائیل و ایالات متحده حمایت میشود، اما آژانسها و گروههای امدادی سازمان ملل آن را رد کردهاند، به زودی کار خود را آغاز کند.
اسرائیل میگوید قصد دارد کنترل کامل غزه را به دست گرفته و آنچه را که «مهاجرت داوطلبانه» جمعیت بیش از دو میلیون نفری آن توصیف کرده است، تسهیل کند؛ طرحی که فلسطینیها و بسیاری از کشورها آن را رد کردهاند.
عملیات نظامی اسرائیل مناطق وسیعی از غزه را ویران و حدود ۹۰ درصد از جمعیت آن را بارها آواره کرده است.
ویتکاف گزارشها دربارهٔ توافق حماس با پیشنویس آتشبس را تکذیب کرد
استیو ویتکاف، فرستادهٔ کاخ سفید، ادعای حماس مبنی بر پذیرش طرح پیشنهادی او برای توافق آتشبس و تبادل گروگانها را رد کرده و به وبسایت خبری اکسیوس گفت: «آنچه از حماس دیدهام ناامیدکننده و کاملاً غیرقابلقبول است.»
آقای ویتکاف در عین حال در گفتوگو با اکسیوس تأکید کرده است که اسرائیل با یک آتشبس موقت و توافق گروگانها موافقت خواهد کرد؛ توافقی که در آن نیمی از گروگانهای زنده و نیمی از اجساد بازگردانده میشوند «و این میتواند به گفتوگوهای محتوایی برای یافتن راهی بهسوی آتشبس دائمی منجر شود، گفتوگوهایی که من پذیرفتهام ریاستشان را برعهده بگیرم. این توافق روی میز است. حماس باید آن را بپذیرد.»
این در حالی است که کمی پیش از این اظهارات آقای ویتکاف، منابعی به خبرگزاریها از توافق اولیه برای آتشبسی ۶۰ یا ۷۰ روزه و آزادی ۱۰ گروگان در دو مرحله خبر داده بودند.